NOTICIA_29

Sant Quirze del Vallès signa el pacte local per al desplegament d'antenes de telefonia mòbil

24/02/2015
Els pactes GECODIT permeten que ajuntaments, operadores i representants de la ciutadania arribin a un consens per al desplegament de les infraestructures de telefonia mòbil als municipis

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Empresa i Ocupació, Jordi Puigneró, ha presidit avui, a la seu de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació (DGTSI), la signatura del pacte local GECODIT per al desplegament d'infraestructures de telefonia mòbil entre l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i les empreses operadores de telefonia mòbil.

A l'acte hi ha assistit l'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, mentre que en representació de les operadores hi han assistit Concepción Pérez (Telefónica Móviles España), Alfredo Carrera (Vodafone España), Josep M. Rabés (France Telecom España) i José Mª Torronteras (Xfera Móviles).

Un pacte GECODIT (Generació de Consens en el Desplegament d'Infraestructures de Telefonia mòbil) és un document resultat de l'aplicació d'una metodologia de consens i diàleg entre les parts implicades en el desplegament d'infraestructures de telefonia mòbil (ajuntaments, operadors i ciutadania) amb l'objectiu d'aconseguir un desplegament eficient, ordenat i consensuat per totes elles.

La política de generació de consens social GECODIT s'emmarca dins del projecte de la Governança Radioelèctrica,  que té com a principal objectiu coordinar les polítiques de la Generalitat de Catalunya en matèria de comunicacions electròniques i de medi ambient, per tal de millorar l'accés a les xarxes de comunicacions sense fil a la ciutadania en general, i a les seves activitats socioeconòmiques en particular, tot fomentant-ne un desplegament suficient, ordenat i respectuós amb les persones i amb el medi ambient.

Actualment, el procés GECODIT s'està desenvolupant a 18 municipis de Catalunya, sota la coordinació de la DGTSI i la supervisió en el dia a dia del GRISC de la UAB. La majoria d'aquests municipis tenien problemes "històrics" relacionats amb el desplegament d'antenes de telefonia mòbil, cosa que feia que aquest servei fos deficient.

Fruit d'aquest procés, fins ara ja s'han signat pactes GECODIT a Montblanc, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Solsona, Tàrrega, Vic, Lliçà d'Amunt, Girona, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Tossa de Mar.  La resta de municipis on s'està aplicant el procés GECODIT i s'està pendent de signatura de pacte són: l'Aldea, Molins de Rei, Salou, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú i Tortosa.

http://empresaiocupacio.gencat.cat/ca/detalls/noticies/2015_DGTSI_GECODIT